Германският автомобилен концерн Volkswagen има нов президент и генерален директор - това

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen има нов президент и генерален директор - това
Коментари Харесай

Херберт Дис е новият генерален директор на Volkswagen

Германският авто тръст Volkswagen има нов президент и общоприет шеф - това е Херберт Дис, предават интернационалните медии. 

Решението е взето като част от цялостна промяна на управителната конструкция на компанията, показва " Франс прес ".

Дис заменя неотложно Матиас Мюлер, който оглави компанията през 2015 година в разгара на абсурда с манипулираните дизелови мотори.

В управителния съвет на компанията влиза и президентът на нейния филиал Porsche Оливър Блум.

В изказване на автомобилния колос се споделя, че Мюлер го напуща по взаимно единодушие, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бивш президент на Porsche, Мюлер бе подписал контракт да е отпред на Volkswagen до 2020 година Той поде огромно преструктуриране, ориентирано към понижаване на цените и разноските и към електрифицирането на колите. Мерките целяха да извадят Volkswagen от затрудненото състояние, в което се намираше.

Херберт Дис, роден през 1958 година в Мюнхен, е приключил Техническия университет в града - дипломира се като инженер през 1983 година Завършил е и докторантура в същия университет. От 1989 до 1996 е работил за " Бош " в Щутгарт. По-късно стартира да работи в BMW. Бил е шеф на цех на компанията в Бирмингам, Англия, сред 1999 и 2000 година и в Оксфорд - сред 2000 и 2003 година Между 2007 и 2014 е заеемал позиция в BMW AG, до момента в който през декември 2014 година не постъпва във Volkswagen. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР